Rijexamens

rijschool haarlemmermeer

Tussentijdse toets & praktijkexamen

Gratis proefles

Zodra je je bij ons aanmeld plannen we eerst een gratis proefles in. Na deze proefles zullen we je vertellen wat wij denken hoeveel lessen je nodig hebt en hoe alles werkt. Vervolgens kan je in de app zelf je lessen gaan plannen. Wij hebben rijlessen van 1,5 uur omdat dit veel meer effect heeft dan lessen van 50 of 60 minuten. Bij ons heb je de keuze om losse lessen te volgen of om een lespakket af te nemen. Het voordeel van een lespakket is dat je vooraf weet wat je kwijt bent en je qua lesprijs per uur voordeliger uit bent. Mocht het nou zo zijn dat je toch minder rijlessen nodig hebt dan oorspronkelijk geschat, krijg je de niet gebruikte lessen gewoon terug betaald, wel zo eerlijk! Ook kan je het pakket gewoon in termijnen betalen, zo zit je niet direct aan een groot bedrag vast.

Wil je liever niet direct een pakket afnemen, dan is het uiteraard mogelijk per rijles te betalen. De betalingen zullen altijd per factuur worden voldaan, ongeacht of je een pakket neemt of losse rijlessen boekt.

Tussentijdse toets

De tussentijdse toets is een proefexamen wat wordt afgenomen op ongeveer ¾ van de opleiding.
Dit proefexamen wordt afgenomen alsof het je echte praktijkexamen is. Het proefexamen wordt dan ook afgenomen door iemand van het CBR.
Tijdens de tussentijdse toets wordt je beoordeeld op je rijvaardigheid en zelfstandigheid. Alle examenonderdelen worden onder de loep genomen. Je wordt beoordeeld op de officiële exameneisen. Doordat je tussentijdse toets verloopt als een gewoon examen weet je wat je kunt verwachten. Hierdoor zal je veel minder zenuwachtig zijn voor het officiële praktijkexamen.

Tijdens de tussentijdse toets zullen ook de bijzondere manoeuvres aan bod komen. Doe je deze allemaal goed krijg je hiervoor een vrijstelling. Dit betekend dat je deze dus niet hoeft te doen tijdens je officiële examen. Je instructeur zit tijdens de tussentijdse toets ook in de auto. Hij zal na afloop van de toets te horen krijgen wat jij nog kunt verbeteren voor je officiële praktijkexamen. Voor een tussentijdse toets moet je wel in het bezit zijn van je theorie certificaat.

Hoe gaat de tussentijdse toets in zijn werk? Bekijk onderstaand filmpje van het CBR.

Praktijk(her)examen

Het praktijk examen wordt door ons aangevraagd, de datum en tijd zullen we in overleg plannen.
Hou er rekening mee dat het CBR wachttijden heeft waar wij helaas niets aan kunnen doen. Wij proberen dusdanig op tijd het examen in te plannen zodat deze aansluit op het eind van je rijopleiding. Bekijk de actuele wachttijden op de site van het CBR.
Het praktijk examen duurt 55 minuten waarvan je minimaal 35 minuten rijdt. Het praktijk examen kunnen we alleen aanvragen nadat je geslaagd bent voor je theorie examen. Een uur voor je examen gepland staat wordt je door je instructeur opgehaald en rij je naar het CBR, zo heb je meteen nog even een kort lesje. Na het examen wordt je uiteraard weer thuis afgezet.

Vergeet niet om:
Ons te machtigen
– Je gezondheidsverklaring in te vullen, deze is meestal 3 jaar geldig [Gezondheidsverklaring CBR]
– Het zelfreflectie formulier in te vullen en mee te nemen.
– Je legitimatiebewijs mee te nemen

Hoe gaat het praktijk examen in zijn werk? Bekijk onderstaand filmpje van het CBR

Faalangstexamen

Extreem zenuwachtig of last van faalangst? Een faalangstexamen kan je helpen

Heb je last van faalangst bij examens? Of ben je té zenuwachtig om te laten zien wat je kunt tijdens het praktijkexamen auto? Dan kun je bij het CBR een faalangstexamen doen. Je krijgt dan een examinator die is getraind om mensen met faalangst te begeleiden. Hij of zij heeft ook meer tijd om je op je gemak te stellen. En tijdens de rit kun je om een time-out vragen. Tijdens een faalangstexamen moet je hetzelfde kunnen als bij een gewoon rijexamen.

Een faalangstexamen kost € 85,- meer dan een regulier (her)examen. 

rijles volvo hoofddorp

Haal jij ook je rijbewijs bij Rijschool Haarlemmermeer? Schrijf je nu in!

×