Theorie

Wij adviseren je om tijd en geld te besparen door zelfstandig in je vrije tijd te leren voor het theorie-examen. Als je vragen hebt over bepaalde onderwerpen uit het theorieboek kun je deze gerust tijdens de rijles bespreken met je rij-instructeur. Hierbij krijg je individueel uitleg, eventueel aangevuld met praktijkvoorbeelden. Ook hebben we in de auto materiaal om een goede uitleg te geven d.m.v. voorbeelden.

Leer je het liefst met een boek, theorieboeken kan je tegen inkoopprijs bij je instructeur kopen, dit is allemaal in de auto voorradig aanwezig.

Op een leuke en simpele manier leren en examens oefenen? Dat kan via iTheorie. Hier kan je het theorieboek digitaal lezen welke met een korte toets wordt afgerond. Ook kan je 35 CBR examens oefenen en zo gemakkelijk leren of je nou thuis, op vakantie of onderweg bent. De enige voorwaarde is dat je een apparaat gebruikt met een flash plugin.

Als je iTheorie via de rijschool aanschaft betaal je ook nog eens € 20,- minder dan via iTheorie zelf.

Heb je behoefte aan een online cursus, raden wij je aan om je aan te melden bij http://www.onlineverkeerstheorie.nl/. In een digitale classroom krijg je drie keer een training van maximaal drie uur, waarin alle theorie aan bod komt. Als je moeite hebt om de regels te begrijpen, krijgen je van de verkeersopleiders persoonlijke aandacht. Zelfs cursisten met faalangst krijgen meer vertrouwen in zichzelf door onze manier van opleiden. Daarnaast regelen zij dat de je op een CBR locatie bij jou in de buurt examen kunnen doen, dus het hele theorie traject wordt verzorgd.

Mocht je alsnog behoefte hebben aan een fysieke theoriecursus, dan adviseren wij om je aan te melden bij nutheorie. Dit is een dagcursus met aansluitend examen op (meestal) dezelfde dag.

Theorie examen

Voordat je een tussentijdse toets of praktijkexamen kan doen dien je in het bezit te zijn van je theorie-certificaat. Deze is 1,5 jaar geldig na het behalen, wacht hier dus niet te lang mee.
Het examen dien je zelf te reserveren bij het CBR door in te loggen met je DigiD. Heb je moeite met lezen door bijvoorbeeld dyslexie of andere aandoeningen, dan kan je ook kiezen voor extra tijd.

Let op! Reserveer het examen ALLEEN via het CBR zelf. Google je op theorie examen reserveren, dan kom je vaak op sites uit die lijken op het CBR maar daar betaal je ruim € 20,- teveel. Via onderstaande knop kom je bij het CBR uit.

Het theorie-examen bestaat uit drie delen, deel 1 is Gevaarherkenning waarbij je 25 vragen over gevaarherkenning krijgt. Je hebt 8 seconden de tijd om een vraag te beantwoorden. Dit lijkt kort, maar straks op de weg moet je vaak nog sneller beslissen! Je moet van Gevaarherkenning 13 vragen of meer goed hebben.

Deel 2 is  kennis, dit onderdeel bestaat uit 12 vragen waarvan je er 10 of meer goed moet hebben. Dit deel gaat over de onderwerpen:

  • Gebruik van de weg
  • Voorrang en voor laten gaan
  • Bijzondere wegen, weggedeelten, weggebruikers en manoeuvres
  • Veilig rijden met het voertuig en reageren in noodsituaties
  • Verkeerstekens en aanwijzingen
  • Verantwoorde verkeersdeelname en milieubewust rijden
  • Wetgeving
  • Voertuigkennis

Deel 3 is inzicht, dit onderdeel bestaat uit 28 vragen waarvan je er 25 of meer goed moet hebben. Dit gaat over de onderwerpen:

  • Gebruik van de weg
  • Voorrang en voor laten gaan
  • Bijzondere wegen, weggedeelten, weggebruikers en manoeuvres
  • Veilig rijden met het voertuig en reageren in noodsituaties
  • Verkeerstekens en aanwijzingen
  • Verantwoorde verkeersdeelname en milieubewust rijden

Meer informatie over het theorie examen vindt je bij het CBR

Zo gaat het bij het theorie-examen van het CBR